Kärlek..

Hur vet man att man är kär?
Det vet man väl bara?


Har du någonsin varit kär?
Jag är det jätteofta. Mer eller mindre.


Vad är kärlek?

För mig är det nog den där föreställningen om hur man skulle kunna ha det tillsammans med någon. Antingen tilltalar fantasin en såpass mycket att man inte kan tänka på så mycket annat, eller också faller det en inte riktigt i smaken och man fastnar inte för den personen/fantasin och man blir helt enkelt inte kär.

Fast rätt ord kanske hellre skulle vara förälskad? Jag är förälskad jätteofta. Jag är förälskad NU. Flerfaldigt förälskad.

Vart kommer föreställningarna ifrån då? Fantasierna?

En attraktion kan såklart vakna så fort man ser en person, men fantasierna börjar formas först när våra ögon möts. Tänk så mycket man ser i folks ögon. Har man sett personen innan och tyckt om vad man såg, så kanske man får sig en riktig volt i bröstet om blickarna tillåter fantasin att skena när ögonen väl möts. Där har du vad jag kallar kärlek vid första ögonkastet. Och ibland är det helt tvärt om, nån kan va jättesnygg men när man ser dem i ögonen så händer inte ett dugg. Då blir jag inte kär.

Eller så kanske personen inte ens fångade mitt intresse förrän våra ögon möttes och man bara hisnar till och vips så har man trillat dit utan att fatta ett dugg! Eller så har man känt varann ett bra tag men plötsligt matchar något när man ser varann i ögonen och det gnistar till som aldrig förr... ni har säkert varit med om alla varianter ni med.

Ibland är man kär ett tag och det är frid och fröjd, tills en dag då man ser varann i ögonen och inser att fantasierna har förändrats. De stämmer inte längre. Ens drömmar förändras ju ständigt, och tar man död på föreställningarna om det där ljuva livet tillsammans, har man också tagit död på kärleken. Jag har varit med om det, men bara förstått vad som hände en enda gång - när jag såg att hans drömmar inkluderade mig, men att jag inte längre var den han trodde. Jag platsade inte in i hans drömmar eftersom hans idé om mig inte längre överensstämde med min egen uppfattning av mig själv och vice verca.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0