I huvudet på Mli

Fiiinast


Den här vill jag ha. Så himla fin. Jag dör. Skänken alltså. Och tavlorna med vallmo. Också underbara. Ge mig! :)

Autumn leaves


Ja, ni. Nu börjar träden snart ha fällt sina sista löv och blommorna börjar sakta vintra in. Då är det dags att ta fram snöbjörn och snöskyffel för att göra plats i förrådet för alla trädgårdsredskap. 

Ute är det dags att sopa av altanen och få bort alla löv så att de inte lägger sig som ett fuktigt täcke som sedan fryser till och blir hala och betydligt besvärligare att få bort. 

Inne kan sommarkläderna få flytta ner i förrådet igen till nästa år igen. Och klockan ska snart ställas tillbaka en timme.

På det personliga planet flyttar jag också in, drar mig tillbaka, kurar upp mig i en soffa  i värmen inomhus och läser böcker och drömmer om kommande projekt i hus och trädgård. En och annan resa planeras in och nån föreläsning att se fram emot i höstrusket. 

Vad har ni för förberedelser inför den stundande vintern? En del av mig gläds åt allt julpynt och alla ljusslingor som ploppar upp i butikerna på stan, samtidigt som jag påminner mig själv om att vi inte är där än. Och så ser jag mig omkring och insuper det vackra i hösten som är här och nu och ler och hoppas på en lika fin vinter som kronan på verket i de fina årstidsskiftningarna som vi har haft och fått uppleva i år.

Ut och njut:)

KommUNG-träff


Var på KommUNG-träff i Sthlm med några andra unga på Tekniska kontoret från tisdag till onsdag den här veckan :) en del intressanta föredrag var det om medborgardialog och annat, men den jag gillade bäst handlade om personlighetstyper och hur man bäst bemöter olika sådana. 

Jag är nog en ganska solklar S personlighet, med vissa drag åt C hållet. :) Känner igen metoden från Mary Kay då man också pratar om DISC. Roligt att få den repeterad och vinklad till mitt nuvarande jobb.

På kvällen blev vi bjudna till Kaknästornet på en trerättersmiddag, inte alls tokigt! Skagentoast till förrätt, hjort och potatiskaka till varmrätt och en mastig chokladtryffel till efterrätt. Riktigt smarrigt! 

Häftigt var det också att kristallkronorna i taket uppe i tornet gungade rejält på grund av vinden utanför. Kul att ha fått uppleva det:) Check!